Mijn naam is Sylvia (52). Ik heb 11 jaar geleden een herseninfarct gekregen. In juni 2023 heb ik Yin Yoga docentopleiding afgerond. Dit geef ik sinds oktober 2023 aan mensen met NAH.

 

Yin Yoga is een vorm van yoga die accent legt op het meditatieve aspect van yoga. Je staat, zit of ligt bij Yin Yoga langer in de houdingen dan bij de meeste andere yogastijlen. Hierdoor krijg je tijd om je via je adem te verbinden met je lichaam en langere tijd stil te staan bij wat je ervaart. Zo ontstaat er meer rust en meer ruimte voor het bewustzijn.

 

Yoga Nidra

Onlangs heb ik een opleiding docent Yoga Nidra gedaan. We gingen de bergen in naar El Cañuelo, achter Malaga, Spanje.

Wat een top locatie! En wat een aardige mensen. We hebben daar (7 dagen) gezeten. We deden daar veel praktijkoefeningen (Meditatie, Ademhalingen), theorielessen en veel met elkaar oefenen.

 

Onder leiding van Ilse-Marie, Sofie en Tiziana hebben we elke dag Yoga Nidra gekregen. Daarnaast was er elke dag een workshop in: Geluidsreis oftewel Klankschalen sessie, een prachtige stiltewandeling, een hele bijzondere stembevrijding, Qi Gong (onderdeel van de chinese bewegingsleer) en Kundalini Yoga (ademhalingstechniek voor meer energie). Wat hebben we gelachen en we hebben gehuild maar we waren veilig onder elkaar. 

 

Binnenkort wil ik Yoga Nidra delen, afgewisseld met Yin Yoga, aan mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel, maar ook voor degenen die hierin geïnteresseerd zijn.

 

Waar:  Buurtcentrum De Kolk

               Schaapsweg 7a

               Ede

 

Wanneer en tijden, houd deze site in de gaten.

 

Wil je meer informatie stuur mij een e-mail aan YogaNahEde@gmail.com.

 

Tot dan.

 

Groetjes Sylvia